De Taxateur

Taxateur is hij/zij die de waarde bepaalt. De waarde is de betekenis die men, aan het bezit toekent, omdat dit een bijdrage levert in de voorzieningen van onze behoeften. We onderscheiden de subjectieve (emotionele waarde) en de objectieve waarde (gebruikswaarde). En ook al is eigen haard goud waard, de objectieve waarde is welke de makelaar-taxateur hanteert.
Een taxateur dient deskundig, objectief, onpartijdig, onafhankelijk en integer te zijn.

Tot ongeveer het jaar 2000 was de titel makelaar-taxateur beschermd. Iemand kon zich pas Makelaar-taxateur noemen indien hij/zij hiertoe door de arrondissementsrechtbank was getoetst en beëdigd. Na 2000 achtte de regering het niet meer nodig om deze bescherming wettelijk te regelen; ‘het is een taak van verenigingen en bonden om onderling onderscheid te maken’. In de huidige situatie mag dus iedereen zich makelaar-taxateur noemen.

Geldverstrekkers (banken/hypotheekverstrekkers) echter accepteren alleen taxatierapporten van Erkende Taxateurs. Om vakkennis en kwaliteit te kunnen blijven waarborgen is het CRMT (Certificatie Register Makelaars Taxateurs) opgericht. Gecertificeerde Taxateurs kunnen zich hier onder strikte voorwaarden laten registreren.
Onze taxateur staat hier uiteraard ingeschreven.

Wij zijn een klein kantoor met 1 makelaar-taxateur, mevr. G.Y. Zijlstra.
Mevrouw Zijlstra is bijna 20 jaar werkzaam in deze sector en op 12 mei 1999 beëdigd als makelaar-taxateur o.z. (onroerende zaken). Zij is van meet af aan betrokken geweest bij alle aspecten van de aan- en verkoop van onroerende zaken en kan zich beroepen op een gedegen expertise. In 2002 heeft zij zich laten registreren in het register van het NRVT, vanaf 2004 is zij gecertificeerd en ingeschreven in het (voornoemde) CRMT.

Bel mij terug

  1. Geen naam ingevuld
  2. Geen (geldig) telefoonnummer
  3. Geen (geldig) e-mailadres ingevuld
  4. Ongeldige invoer
  5. Ongeldige invoer
  6. Ongeldige invoer
  7. Wij beschermen je persoonlijke gegevens zorgvuldig en gebruiken je gegevens niet voor andere doelen.
  8. Gaat u akkoord?
  9. Ongeldige invoer

Contactgevens

De Taxateur & Aankoopspecialist
Mevr. G.Y. Zijlstra RMT RT
Trekwei 3A
9104 AB Damwald
info@detaxateur-aankoopspecialist.nl
+31 (0)6 - 46 426 579

NWWITaxateursunieVastgoedprovastgoedcerttvi